The Manning Hub is a multi million dollar project to create a new 'heart' for Manning and provide the community with a vibrant, connected and attractive precinct integrating community services and social activities.

Manning Community facility incorporates the relocated Manning Library, a community hall, Manning Child Health Clinic, Moorditj Keila Aboriginal Group, a sporting clubroom for Manning Rippers Football Club and an early years’ centre, home of the Manning Toy Library and a new Manning Playgroup association.

Construction of the Manning Community facility commenced in June 2015 and was completed at the end of 2016. The facility opened its doors to the public in February 2017.  

Manning Hub Phase Two

Phase Two of the masterplan consists of two stages. Focused on connecting the commercial area to the community facility, plans include the extension of the pedestrian street within the community facility area through the former deli shop, and updating the streetscape and car park surrounding the Welwyn Avenue shops.

Community consultation has now closed. Visit Your Say South Perth to find out more. 

Construction of Phase Two is anticipated to begin in mid to late 2020. 

Manning Community Centre

The Manning Community Hub provides the following benefits and features for the local community:

  • Sustainable, modern and multipurpose spaces for groups and community use
  • An integrated open space with pedestrian orientated development, with linkages between James Miller Oval, the Community Centre and at a later stage, the Welwyn Avenue shops
  • Design that activates the area and encourages passive surveillance, based on the principles of crime prevention through environmental design
  • The provision of family orientated services in one location
  • Economic development, investment and employment opportunities for the local community
  • Diverse housing options with the introduction of mixed use development
  • Opportunities for public art and the inclusion of Aboriginal culture and local heritage creating a vibrant cultural precinct
  • Basement level car park, which maximises the opportunity for public open space and waterwise landscaping at ground level.

Related documents

 

Place vision and community engagement

As part of the place vision for the public outdoor space at the new Manning Community Hub, the City commissioned Social Fabric to design and facilitate a community engagement process.